روز اقتصاد مقاومتی و کارآفرینی
کارآفرینی، خلاقیت در کار و ایجاد فرصتهای جدید اقتصادی و تولیدی است. جامعهای که در بستر کارآفرینی حرکت میکند، زنده، پویا و فعال است و میتواند همه مشکلات و فشارهای بیرونی و درونی را تحمل کرده و پشتسر بگذارد.
امروزه از کارآفرینی به عنوان موتور محرکه رشد و توسعه اقتصادی یاد میشود؛ به طوریکه بسیاری از کشورهای پیشرفته و درحال توسعه، کارآفرینی را بهعنوان یک ظرفیت و فرصت ویژه در جهت اهداف اقتصادی خود چه در سطح داخلی و چه در سطح بینالمللی مورد توجه قرار داده و سیاستها و برنامههای ویژهای در حمایت از آن در نظر گرفتهاند.
توسعه کارآفرینی در کشور ضمن فراهم آوردن زمینه رشد و توسعه پایدار، مسائل و مشکلات جاری از جمله فقر، نابسامانی اجتماعی و فرهنگی، بیکاری دانشآموختگان دانشگاهی و معضل انبوه سایر بیکاران را مرتفع خواهد کرد. دستیابی به رشد و توسعه اجتماعی به عنوان یک چشمانداز ملی، مهمترین آرزوی هر ملتی است. اما تحقق چنین چشماندازی نیاز به تدوین و اجرای راهبردهای اثربخش دارد.
توجه به آنچه مقام معظم رهبری درباره تحقق اقتصاد مقاومتی با محوریت کارآفرینی بیان میکند میتواند جامعه اسلامی را به الگوی برتر در جهان امروز تبدیل کند و سلطه مستکبران را نابود ساخته و اجازه تحرک به دشمن نداده و تحرکات اسلامی مبتنی بر عدالت را در جامعه جهانی سازماندهی کند.
برای عملی شدن اقتصاد مقاومتی نیازمند بهبود و تقویت پول ملی، کاهش هزینه های دولت، افزایش صادرات غیر نفتی، بسترسازی برای کارآفرینی، شاخص های بانکداری بدون ربا، کاهش قیمت کالای ضروری مردم و... هستیم که متاسفانه در حدود این یک دهه اقدام و عمل چشمگیری وجود نداشته است.
اما به قول قدیمی ها "جلوی ضرر از هر کجا گرفته شود منفعت است ."
اکنون موعد آن رسیده که برای بهبود اوضاع اقتصادی و کارآفرینی قوانین منسجم تر عملی تر تصویب شود. پیشرفت در این زمینه نیازمند همت همگانی است و هر ارگان و صنفی بنا بر موقعیت خود، در این زمینه دارای وظیفه ای است.