صنایع غذائی آریانا  ، مقدم بازدیدکنندگان عزیز را گرامی می دارد.

درجه بندی و بسته بندی میوه

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

محصول توليدي مورد بررسی در این طرح سورتینگ و بسته بندی میوه می باشد. به طور کلی هدف از سورتینگ میوه دسته بندی و درجه بندی انواع میوه بر اساس سایز و کیفیت می باشد. به طوری که بتوان محصول نهایی را به صورت یک دست و یک اندازه در بسته بندی های مختلف در بازار ارائه نمود و مشتری نهایی در طول زمان از یکنواختی خرید خود با برند مورد نظر مطمئن باشد. بسته بندی نهایی میوه و سیزی پس از عملیات سورتینگ به منظور جابجایی آسان و همچنین حفاظت از محصول نهایی سورتینگ شده صورت می گیرد. از ویژگی های بسته بندی مناسب میوه عدم استفاده از مواد مضر و شیمیایی در ساختار بسته بندی ، سهولت فریز کردن و نگهداری در سردخانه ، قابلیت حمل و نقل مناسب ، پاسخگویی به نیازهای نهایی بازار به طوری که در وزن ها و بسته های مختلف که همه سلیقه ها را در بر بگیرد ، استحکام فیزیکی مناسب بسته بندی به خصوص در صورت سورتینگ صادراتی میوه و سبزیجات ، پالت سازی و جایگذاری صحیح کارتن ها درون پالت همچنین بسته بندی باید به گونه ای باشد که درون بسته و محصول سورتینگ شده کاملا مشخص باشد.

سورتینگ و بسته بندی میوه و سبزیجات :

مراحل انجام فرآیند تولید  طرح سورتینگ میوه  به صورت ترکیبی از سیستم اتوماتیک و نیروی انسانی انجام می پذیرد. در ابتدا سبد های میوه های چیده شده از باغات توسط اوپراتور به حوضچه شستشوی با پمپ سیرکولایسون انتقال می یابند و با استفاده از نقاله پارویی میوه های غوطه ور به جلو حرکت می کنند. و در این مرحله شستشوی و ضد عفونی می گردند. البته قابل ذکر است این مرحله بسته به نوع میوه ورودی به دستگاه داشته و ممکن است برای برخی از میوه ها انجام نپذیرد سپس میوه ها به وسیله نقاله زنجیره ای بر روی کاپ های قرار گیری میوه به صورت اتوماتیک قرار گرفته و هر کاپ با توجه به وزن میوه در امتداد دستگاه میوه را در محفظه مخصوص خود تخلیه می نماید و در کنار دستگاه اوپراتورهای تولید میوه های درجه بندی شده بر حسب وزن را در دورن کارتن و یا بسته های مورد نظر جمع آوری کرده و روی کانوایر فوقانی دستگاه جهت جمع آوری در پایان خط تولید و انتقال به مرحله بعدی قرار می دهند. در برخی از خطوط تولید پیشرفته ممکن است این بخش  طرح شامل دستگاه اسکنر کامپیوتری میوه نیز شده که با استفاده از اشعه مخصوص دورن میوه مورد بررسی قرار گرفته تا در صورت وجود خرابی در بخشی از میوه آن میوه از بقیه محصول جدا شود تا به کاربردهای دیگر نظیر مربا سازی یا مارمالاد سازی برسد. در انتهای خط کارتن های میوه توسط اوپراتور به صورت بلوکی چیده شده و با استفاده از لیفتراک یا جک پالت به دستگاه پالتایز انتقال یافته تا در این قسمت پالت تسمه کشی و زوار بندی گردد. اصولا با توجه به هزینه های بالای بسته بندی مقرون به صرفه می باشد که بخش کارتن سازی یا حداقل فرمدهی کارتن در داخل کارخانه در انتهای خط صورت پذیرد.

 

ماشین آلات  سورتینگ و بسته بندی میوه و سیزیجات :

ماشين آلات اصلی این  طرح خطوط سورتینگ و درجه بندی میوه های کروی (شامل سیب ،  شلیل ، هلو  و .... ) ، دستگاه سورتینگ و درجه بندی میوه های کشیده و بیضی (شامل خیار و گلابی) ، و دستگاه توری کن پیاز و سیب زمینی و میوه های خاص می باشد که از شرکت های چینی یا اروپایی و برخی از سازندگانی داخلی قابل تهیه می باشد.